Att arbeta på en flygplats är det bästa som finns

Att sätta sig på ett flygplan är synonymt med att resa till varmare bredgrader för oss svenskar. Men för mig betyder flyga så mycket mer, det betyder total frihet och med det sagt kanske jag istället borde ha satsat på att bli pilot när jag tänker efter. Istället arbetar jag på Arlanda inom logistik vilket är ett väldigt givande arbete, jag kommer i kontakt med min trevliga passagerare på daglig basis och jag får höra det där härliga ljudet från flygplansmotorerna vid varje start och landning. Jag arbetar mestadels utomhus och försöker samordna logistiken så att det flyter på utan incidenter tillsammans med mina medarbetare.

Trött på blixtrande ljus från blixtljusramper

Vi använder speciella varningsljus på vår flygplats som är ICAO-godkända och där ingår en hel serie av belysningsprodukter som exempelvis saftblandare, blixtljusramper men också en del extraljusramper. En extraljusramp utgör en viktig kugge på flygplatserna när uttryckningspersonal tvingas rycka ut mitt i natten för att genomföra viktigt underhållsarbete. Detsamma gäller blixtljusramperna som används när vi behöver lossa eller lasta på gods ombord flygplanen. Jag som ständigt befinner mig utomhus utsätts hela tiden för detta blixtrande ljus vilket kan vara ganska jobbigt i längden. Visst är dom roliga att se på för vanligt folk som inte kommer i kontakt med lampor varje dag, men för en gammal räv som mig så är det en pina. Goda nyheter är dock att vi kommer att ordna fram nya och mindre blixtljusramper som inte är lika kraftfulla som de vi har just nu, och det ser jag definitivt fram emot. Även ljusramperna kommer också att bytas ut till ett märke som heter Oledone som bländer betydligt mindre än de extraljusramper vi använder för tillfället. Jag kommer att försöka skriva om lite allt omöjligt men ni får gärna tipsa mig om vad ni vill veta mer om genom att skicka mig ett mejl. Ha det bäst!

Och förresten vill ni läsa mer om Arlanda så besök deras hemsida genom att klicka här.