Jag skaffade ny belysning till förrådet

Efter att det varit mycket diskussioner kring led belysning på jobbet så blev jag lite nyfiken på att själv se över vilka möjligheter jag hade att montera upp led belysning i mitt egna förråd. Det är värt att poängtera att den gamla belysningen bestod av 20 stycken lysrör på 36W vardera. Det slukade inte enormt med ström men det känns ändå onödigt med tanke på alla alternativ som är både bättre och mer kostnadseffektiva. Därför undersökte jag inte bara lysrör med led-teknik utan också andra led ljuskällor. Det tog mig flera veckor och många samtal till olika leverantörer för att ta ett slutgiltigt beslut. Och vad blev det för ljuskälla kanske ni undrar? Paneler!

Mer ljus med LED paneler

En led panel gav inte bara mer ljus utan var ofantligt mycket snyggare än fula lysrör. I min situation var det därför självklart att investera i led paneler som ger ett diskret utseende utan något avkall på ljuskvalitén. En led panel sprider ljuset väldigt jämnt och därför räckte det med endast 8 st paneler för att täcka hela ytan på cirka 50 kvadrat. Jag handlade lamporna hos en Svealight som egentligen är en grossist men jag lyckades ändå få igenom beställningen då totalsumman översteg minimum beloppet. Jag förstår inte att fler företag och privatpersoner inte väljer att investera i paneler före andra ljuskällor. Dom anses tråkiga och självklart kan jag hålla med om att dom inte lämpas för användning i alla miljöer, men i ett förråd till exempel är dom perfekt.

En led panel kan se ut på många olika sätt och vis, det finns både avlånga och kvadratiska modeller. Se bara på bilden så förstår ni vad jag menar. Om ni behöver lite tips eller vill lära er mer om paneler så rekommenderar jag att ni klickar här för att komma dit.

Läs mer "Jag skaffade ny belysning till förrådet"